5 ok, amiért érdemes PET palackról Kristálykulacsra váltanod a mindennapokban

A PET palackokat egyre több kritika éri a médiában világszerte, az egykor még csoda számba vett, tárolásra kifejlesztett palackokat mára már az egyik legutálatosabb szemét jelzővel illetik. Nem is véletlen, hiszen ahogy egyre inkább prioritásként kezelendő kérdéssé válik Földünk jövője, úgy az étel, ital tárolásához is lassan, de egyre inkább az edzett üveg és a rozsdamentes acél kezdi átvenni a hatalmat.
 
Bár egyelőre a mai modern, rohanó világban meglehetősen nehéz lenullázni saját műanyag használatunkat, mégis tehetünk tudatos lépéseket afelé, hogy egyre inkább háttérbe szorítsuk őket a mindennapjainkban, ezzel magunknak és a bolygónknak is jót téve.
 
Egyik ilyen tudatos lépés lehet az ECO-barát Kristálykulacsaink használata is, amelyek nem csak edzett üvegüknek és rozsdamentes acél anyaguknak köszönhetik a sikerüket, hanem a bennük elhelyezett természetes kristályoknak is, amelyek gondoskodnak az ember testi-lelki feltöltésedről is.
 
A Kristálykulacsok számos előnyei miatt összeszedtünk neked 5 érvet, amelyek megválaszolják azt,hogy miért éri meg neked is PET palackról Kristálykulacsra váltanod a mindennapokban:
 

#1 A PET Palack környezetszennyező hatása

Az egyik legrosszabb tulajdonsága a PET palacknak a környezetünkre való hatása, amellyel vélhetően a világon mindenki tisztában van, hiszen a hírközlő platformok napi szinten foglalkoznak vele, lehet mondani, hogy szinte a csapból is ez folyik.
 
Összegyűjtöttünk pár meghökkentő adatot, amik megmagyarázzák, hogy miért is kell foglalkoznunk Földünk műanyag szennyezettségének kérdésével, aminek nem kis részben a PET palackok az okozói:
Hogyan szennyezi ez az ártalmatlannak tűnő anyag világszerte a bolygónkat?
Óceánok, tengerek és vizek 
Talán kijelenthetjük, hogy a hatását leginkább a tengerek és óceánok élővilága érzi meg. A közösségi média szinte hemzseg az olyan képektől, amin műanyag által csapdába került teknősök láthatóak eldeformálódott páncéllal, vagy olyan remete rákok, akik az elhagyatott csigaház helyett PET palackok kupakjait választják ki otthonuknak.
 
Ezek az élőlények nem csak külsőleg sérülnek a palackok által, hanem sajnos közvetlenül és közvetett módon is a szervezetükbe jut a sok műanyag, ezzel további megoldatlan problémákat okozva. Az angol Plymouth-i egyetem tanulmánya szerint átlagosan minden harmadik Egyesült Királyságban kihalászott hal műanyagot, illetve mikroműanyagot tartalmaz.  Ezeknek az állatoknak az elfogyasztásával pedig mi magunk is áldozatokká válunk, vagyis a Karma, ahogy az életben mindig, itt is működik. Igencsak helytálló az a mondás, hogy amit adunk (a természetnek) azt kapjuk mi is vissza….

Kép forrása: Jennifer Laves / AP News

TUDTAD?

A világ „legszemetesebb” helye az Új-Zélandhoz tartozó Henderson-sziget. Az UNESCO világörökséghez tartozó szigeten közel 38 millió műanyagdarab található, ami megközelíthetőleg 18 tonnát tesz ki. Az itt kialakult óceáni áramlat műanyag törmelékek végtelen hullámait zúdítja folyamatosan a szigetre.

Levegő
Sok helyen a felhalmozódott műanyag palack kérdését azok elégetésével próbálják megoldani. Ez viszont egy meglehetősen rossz ötletnek bizonyul, hiszen a hő és égés hatására különböző káros vegyianyagok szabadulnak fel a palackokból, ezzel tovább szennyezve a földünk légkörét.
Talaj és ivóvíz
A csapadék, főleg a gyakori savas esőzések szintén oldják a szemétlerakókban halmozódó műanyag palackokban lévő vegyületeket, amik ezután a talajba kerülve a növényeket és a talaj élővilágát is szennyezi, egyes esetekben pedig akár a felszín alatti ivóvízekbe is bekerülhetnek

#2 A PET Palackokból káros vegyületek oldódhatnak ki

A PET palackok polietilén-tereftalátból készülnek, amely hőre lágyuló telített poliészter. Bár az 1-es kódjelzésű „biztonságosabb” műanyagok csoportjába tartoznak, mégis érdemes odafigyelni rájuk.
 
Ugyanis megalapozott kutatások bizonyítják, hogy a PET palackokból az olyan igénybevételtől, mint a hőhatás – mint például a forró nyári napsütés – , elhasználódottság illetve dörzsölés és savas közeg – üdítőitalok, szénsavas italok esetén – hatására a gyártás során lágyítószerként használt ftalát vegyületek oldódnak bele a palackban tárolt italba. Ezek a vegyületek hosszútávon károsíthatják a szervezet szaporítóképességét, hormonrendszerét és már rákos megbetegedésekkel is összefüggésbe hozták őket
Kerüld a PET palackok többszöri használatát!
Nem csak a csomagolóanyagként való használatukra érdemes odafigyelni, újratöltésük egyáltalán nem ajánlott, ugyanis az első használat során keletkező repedések, sérülések az oldódást segítik elő.  Orvosok külön figyelmeztetnek arra, hogy ismételt használatuk biológiai szempontból kockázatos, mivel az üveghez képest a műanyag felülete érdes, ezért könnyen megtelepszenek és elszaporodnak rajta a gombák és baktériumok.
A masszívabb műanyagokat a legjobb elkerülni
A masszívabb műanyagokból, úgynevezett polikarbonátokból készülő flakonokat, palackokat jobb kerülni, ezeket a műanyagokat általában a 7-es szám jelöli a csomagoláson. Polikarbonátból készülnek jellemzően a visszaváltható üdítőitalos és ásványvizes palackok, valamint a sport -és túraboltokban kapható italtartók. Ezek az úgynevezett BPA-t , biszfenol A nevezetű vegyületet tartalmaznak, ami hő hatására kioldódik a műanyagból egyenesen az italunkba. 
 
Az elmúlt években több, mint száz tudományos jelentés bizonyította, hogy a BPA kis mennyiségben is rendkívül romboló hatású a szervezetre és több egészségügyi problémáért is felel. A szervezetbe jutva a BPA leutánozza az ösztrogén hormon szerkezetét és működését, ezzel beleavatkozva testünk hormon háztartásába. A beavatkozás és annak hatása pedig számos betegséggel hozható összefüggésbe, mint például a meddőség, rák vagy pajzsmirigy problémák.
Gyakori kérdés: akkor milyen vizet igyunk?
Bár mindenkit arra biztatunk, hogy szorítsa háttérbe a műanyag használatot, de tisztában vagyunk azzal is – ahogy azt a cikk elején is említettük – ,hogy egyelőre nagyon nehéz teljesen kiiktatni a mindennapokból,  hiszen a boltok, hipermarketek polcain még mindig ez a legelterjedtebb csomagolóanyag. A mai felgyorsult világunkban, idő hiányában, vagy földrajzi adottságok miatt kevés embernek van lehetősége arra, hogy forrás, vagy gleccservizet fogyasszon nap mint nap. Inkább arra figyelj oda, hogyha lehetőséged adódik, próbáld meg természetes forrásokból beszerezni a vizet, de a legjobb, ha vízszűrőt szereltetsz az otthonodba, hogy egyre inkább redukálni tudd a műanyag használatát.
 
Ásványvízre ( a bennük lévő ásványianyagok miatt ) egyébként is szüksége van a szervezetünknek. Amit tanácsolni tudunk, hogyha még nehezen tudod elhagyni a palackozott ásványvizet, akkor azt otthon gondosan és megfelelő körülmények között, szobahőmérsékleten tárold és a palackot semmi esetre se használd fel újra ( a palack utána mindig menjen az újrahasznosítóba! )
 
Ha pedig elmész otthonról töltsd meg vele a 100% BPA mentes, edzett üvegből készült Kristálykulacsunkat, így biztos lehetsz benne, hogy a nap folyamán semmilyen külső behatás nem fog káros anyagot az italodba juttatni, ráadásul a kulacsot nagyon könnyen tisztán tudod tartani, aminek köszönhetően bármikor újra töltheted a nap folyamán.
 
Milyen vizet ajánlunk fogyasztásra és a kulacshoz?
  • Csapvíz – Magyarországon kiváló minőségű, vízszűrővel kiegészítve pedig tökéletes megoldás
  • Forrásvíz – Fontos, hogy ellenőrzött forrás legyen és a vízkifolyás környéke ne legyen fertőzött
  • Gleccservíz – A legjobb minőségű vizek, sajnos kevés van belőlük és emiatt elég drágák
  • Ásott vagy fúrt kutak vizei
  • PI víz
Lehetőséged van üvegdemizsonokat beszerezni, amikben a természetes ásványvizeket környezettudatosan tudod tárolni.

#3 A kristálykulacsok esszenciája - az ásványok gyógyító hatásai

Az emberiség évezredek óta ismeri és használja az ásványok gyógy -és energetizáló hatását, ezt bizonyítja a fejlett, ősi Sumér kultúra számos fennmaradt irata is, amikben számottevő említést tesznek arról, hogy ezeket a köveket már 6,000 évvel ezelőtt is napi szinten használták.
 
Érdemes megemlíteni, hogy ezek a népek spirituálisan sokkal érettebbek voltak a mai modern embernél, értették a világyetem összefüggéseit, így azzal is képben voltak, hogy minden anyag a világon energiából, másnéven rezgésekből áll. Vélhetően ez a fizikában is ismert tény segítette őket jobban megérteni az ásványok élőlényekre való jótékony hatásait is.
 
Csakúgy, mint minden ami körülvesz bennünket, a kristályok is különböző frekvenciájú rezgéseket bocsátanak ki magukból. Az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, a kristályok magas rezgése pedig képes hatni az emberi test rezgéseire és helyreállítani azt, így gyógyítja a betegségeket és energetizál minket..
Így gyógyítanak a kristályok
Fontos megemlíteni, hogy minden betegség először az ember “energia testében” jelenik meg és csak ezután érzékeljük azt fizikai szinten. A kristályok nem fizikai szinten teszik rendben a testet, hanem az energetikai rendszerünket harmonizálják, regenerálják és állítják helyre. Miután energetikai szinten helyreáll az egészség, ezt követően korrigálja a fizikai testet és indítja be az öngyógyító folyamatokat.
 
Hogyan tudjuk ezeket a rezgéseket a legjobban átvinni a szervezetünkre?
 
Itt jön képbe a víz,amit nem véletlenül hívnak a föld legjobb információ hordozó anyagának. Dr. Masaru Emoto japán professzor kísérletei bizonyítják, hogy a víz képes mindenféle jellegű információt befogadni, meghatározott frekvenciamintán tárolni, és ezt más rendszerekre, például az élő szervezetre átvinni, továbbadni.
Az információ tárolás úgy megy végbe, hogy a különböző behatások, mint a kristályok magas rezgése, amivel a víz kapcsolatba kerül megváltoztatják a víz molekuláris szerkezetét. Mivel az emberi test javarészt, 70-80%-ban vízből áll, ezért fontos magas rezgésű információkkal feltölteni, ellátni magunkat a testi-lelki jólétünk érdekében.
 
Lehet mondani tehát, hogy a kristálykulacsainkat az ásványok rezgése és a víz információhordozó tulajdonsága gyúrta össze, amivel te is bármikor elkészítheted az energetizáló és gyógyító elixíredet a mindennapokban.

#4 Észrevehetően több folyadékot iszol

Mi a Prana Drops-nál is azt tapasztaljuk és vásárlóinktól is azt a visszajelzést kapjuk, hogy mióta a Kristálykulacsokat használják tudattalanul is sokkal több folyadékot visznek be a szervezetükbe.
 
Ez nem véletlen, hiszen a kulacs egyedi formatervezése és kialakítása akaratlanul is vonzza a tekintetet és nem engedi, hogy a kulacs akár több órára kiessen a látószögedből, ez pedig mindig emlékeztetni fog a folyadékpótlás fontosságáról.
 
Továbbá a rozsdamentes acélnak és edzett üvegnek köszönhetően bármikor újratöltheted, a praktikus kialakítás, 0,5 literes űrtartalom és ajándékba járó neoprén kulacstartó pedig mind-mind megkönnyítik azt, hogy bármerre is vezetnek a napi teendőid, a kedvenc kulacsod mindig veled lehessen.
Milyen érezhető hatása van annak, ha megfelelő mennyiségű folyadékot juttatsz a szervezetedbe?
  • Felgyorsul az emésztés, ez pedig segíti a diétát
  • Rugalmassá, feszessé teszi a bőrt
  • Elősegíti a méregtelenítést a szervezetedben
  • Javítja a koncentrációt és a fizikai erőnlétet
  • Energikusabbnak fogod érezni magad a nap folyamán

#5 A Kristálykulacsok különleges kiegészítők

A mai modern digitális korban nagyon könnyű egy üzenetet dobni akár egy ismeretlen embernek is, de valódi beszélgetést kezdeményezni, megszólítani már annál nehezebb, hiszen ezek a szituációk általában kellemetlen, feszélyező érzést teremtenek legtöbbünkben.
 
A kristálykulacsok egyedi megjelenése az esetek 80%-ban felkeltik az emberek figyelmét, férfiakét és nőkét egyaránt. Erre teljesen véletlenül jöttünk rá, ugyanis nem egyszer történt már meg velünk is az, hogy konditermi edzés közben odajöttek és csodálkozva kérdezték: Azta! Milyen kulacsod van? Még soha nem láttam ilyet …  Ez pedig egy tökéletes kiindulási pontnak bizonyult, ahhoz, hogy a beszélgetés beinduljon és további közös érdeklődési pontokat, témákat találjunk az illetővel.
A modern, letisztult formatervezésnek köszönhetően szinte bármelyik szettedhez tökéletes kiegészítőként szolgál, ami még elegánsabbá teszi a teljes megjelenésed.  Nem véletlen tehát, hogy vásárlóink nem csak saját használatra, hanem ajándékba is szívesen vásárolják barátaiknak vagy szeretteiknek.

Beszereznéd a saját Kristálykulacsodat?

Tekintsd meg aktuális kínálatunkat!